Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Γράμμα στον Πρόεδρο Γιώργο Α. Παπανδρέου

Καισαριανή 2-1-2008
Το ότι η οικονομική και Μιντιακή εξουσία και κατά το …νεοτερίστικο η «Διαπλοκή», προσπαθεί να ποδηγετήσει την πολιτική (και όχι μόνον) εξουσία είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.
Δεν χρειάζονται, δα,… κυάλια για να δει κανείς πως απ’ το 1996 μέχρι το 2004, ΑΥΤΗ (η «ΔΙΑΠΛΟΚΗ») έσερνε στην «πλάτη» της την τότε πολιτική ηγεσία. Μια ηγεσία που συνδέθηκε (όχι ιδεολογικά αλλά…ΑΤΟΜΙΚΑ) με Νεοφιλελεύθερες επιλογές όχι ΜΟΝΟΝ στην οικονομική αλλά (δυστυχώς) και στην κοινωνική πολιτική. Μια πολιτική που είχε αρχίσει να σαπίζει στα …ΠΑΡΑ (παραπαιδεία ΠαραΙατρική-παρακράος-παραοικονομία…) και στον… ΠΑΡΑ. Μια ηγεσία που στην, ΦΑΙΝΑΚΙΟΝ, προσπάθεια να τηθασεύσει τη «ΔΙΑΠΛΟΚΗ» απλά έκανε το πιο εύκολο… «προσαρμόστηκε στις επιταγές» της ΚΑΙ μέχρι τη στιγμή που ΑΥΤΗ την χρειαζόταν. Μετά… το βούλιαξε το καράβι (δεν είχε πρόβλημα… ακούμπησε αλλού).
Μια ηγεσία που ΔΕΝ άντεξε στη δύναμη της «ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ». Της «ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» που αντλεί την δύναμη της από την ΙΔΙΑ την πολιτική «Νομενκλατούρα» που αντλεί απ’ τους Νεόκοπτους «λιγούρηδες» που μπήκαν στην πολιτική όχι για να ΚΑΝΟΥΝ αλλά για να …ΓΙΝΟΥΝ. (Μην τρομάξει η αλήθεια αφού… ΟΛΟΙ μας την ξέρουμε αδέλφια).
Στην αρχή του: «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» κινούντε ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ …παρέα μ’ ΟΛΟΥΣ τους… «εμπριμέ»… ΑΛΛΟΥΣ!!! Ακούσαμε, κι’ αναθαρύναμε, απ’ το σύντροφο Πρόεδρο Γιώργο Παπαντρέου για: έλεγχο στα «συμφέροντα» για: λειτουργίες μέσα από αρχές και νόμους.
Πόσο άραγε θ’ αντέξεις φίλε Πρόεδρε.
ΔΕΝ «πρόκαμες» να το πεις σε… πρόλαβαν οι «εφιάλτες», οι σφογκοκωλαριοι της «ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» που μπρος στην προσωπική αρρωστημένη φιλοδοξία τους έχουν «χεσμένη» και την ιδεολογία και τον «άνθρωπο».
Τα Πολιτικά ανθρωπάκια που μεσ’ απ΄τα πολλά που ξέρουν τους διαφεύγει η διαφορά μεταξύ ΗΓΕΤΗ και ΗΓΕΜΟΝΑ.
Φίλε Πρόεδρε ΔΕΝ είν’ ντροπή να λέει κανείς τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Θάλεγα πως είναι… λεβεντιά και γενναιότητα. Μάλιστα όταν πρόκειται για να ένα πολιτικό σχηματισμό, ένα κόμμα που εκφράζει (όσο εκφράζει… ΠΛΕΟΝ) την ιδεολογία σου, τις αγωνίες σου, τα οράματά σου, τα πιστεύω σου, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, πιστεύω, να το χαρακτηρίζεις και να το κριτικάρεις ΣΚΛΗΡΑ. Δηλεί αγάπη και προσπάθεια ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα εμφανίζεται πολιτικά ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟ και όχι από την ιδεολογία του ΑΛΛΑ από ανίκανα «πολιτικά ανθρωπάκια» που τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν κατά το ΔΟΚΟΥΝ την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ αυτού του κινήματος (κόμματος) που μας εμφύτευσε και χάραξε ανεξίτηλα μέσα απ’ τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ο ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ οραματιστής ιδρυτής- ΗΓΕΤΗΣ Αντρέας Παπαντρέου.
Το ΠΑΣΟΚ φίλε Πρόεδρε, από κίνημα, από κόμμα μεταλλάχτηκε σ’ ένα πολιτικό «ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ» χωρίς νόμους κι’ αρχές, χωρίς κοινωνικό σκοπό.
ΓΙΑΤΙ τα ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ από Αρχαιοτάτων Χρόνων επιτελούσαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ έργο με, κάθε φορά, νόμους κι αρχές.
Οι πουτάνες πέρναγαν ΜΙΑ φορά το μήνα από ιατρικό έλεγχο, κι ήσαν ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ.
Σ’ έπλεναν με τα «περμαγκανατ».
Σου επέβαλαν προφυλακτικό.
Πέρναγες στο «ιερό τέμενος» με σειρά.
ΕΔΩ τα «πολιτικά ανθρωπάκια», που λέγαμε, ΔΕΝ τηρούν καμιά απ΄ τις παραπάνω αρχές ΓΙ’ ΑΥΤΟ είναι άκρως επικίνδυνοι.
Το «λειτούργημα» το κάνουν για ΔΙΚΗ τους ευχαρίστηση και όχι σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ έργο.
ΕΔΩ αρχίζουμε και φοβόμαστε.
Φοβόμαστε μην «μολυνθούμε».
Φοβόμαστε ΟΤΑΝ σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας στιγμή είν’ της μοίρας μας ν’ αντιμετωπίζουμε.
«Πολιτικά ανθρωπάκια» ελεεινά, άθλια, εμετικά, απόβλητα της νιότης μας.
«Πολιτικά ανθρωπάκια» «εμπριμέ» λωποδύτες των ονείρων μας, των ιδανικών μας, των πιστεύων μας.
ΠΡΕΠΕΙ όμως κάποτε να μάθουν ΟΛΟΙ αυτοί ΠΩΣ είν’ κι’ άλλοι που ΔΕΝ «βολεύονται με λιγότερο ουρανό.
ΠΩΣ είν’ κι’ άλλοι που ΔΕΝ χαλαλίζουν τη δυναμική τους και τη ψυχή τους, για μια θέση στους «αποπατους» της πολιτικής «τυρκουάζ» μπουρζοναξιας.
ΠΩΣ είναι αυτοί που αρνούνται την επετηρίδα της νομενκλατούρας των πολιτικά … γιδαρμεχτων!!!
ΠΩΣ είν’ αυτοί οι λίγοι που μένουν ΑΚΟΜΑ για να βροντοφωνάζουν πως ΔΕΝ μπορεί να συνεχίζουμε να είμαστε στη μέση του ΒΑΛΤΟΥ.
ΠΩΣ ΔΕΝ μπορεί τις αξίες να τις αντικαταστήσουμε με: την αφασία, τη διαφθορά, τους Κωτέτσο –Βαλιανατο –Ψηνάκηδες, τους Τριανταφυλόπουλους και τους Λαζόπουλους.
ΑΥΤΟΥΣ που «χτικιάζουν» ΑΥΤΗ τη χώρα και τους ανθρώπους της.
Κραυγή απόγνωσης λοιπόν «ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».
Έτσι ΜΟΝΟΝ θα προσπαθήσουμε να καταστρέψουμε τα «τέρατα» που μας πληγώνουν κάθε μέρα και περισσότερο, που μας βρωμίζουν τη ζωή, που μας…τραβούν στον ΠΑΤΟ.
Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ψάχνει για «πολιτική πλατφόρμα» ΔΕΝ επιδιώκει «στροφή». Απλά είχε και «πλατφόρμα» και «προσανατολισμό» εκείνο που είχε να κάνει, εκείνο που ΠΡΕΠΕΙ είναι να επανέλθει στις ρίζες του.
ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΟ εκσυγχρονιστεί όχι από αρχές και θέσεις ΑΛΛΑ από «ασυγχρόνιστα» άτομα με λανθασμένο προσανατολισμό και προσωπικές πολιτικές, άτομα πολιτικώς «ανάπηρα» που έπρεπε, κατά τους Σπαρτιάτες που ήσαν τουλάχιστο 5000 χρόνια μπροστά, να είχαν πέσει ΜΟΝΑ τους στον ΚΑΙΑΔΑ της πολιτικής απαξίας και τη πολιτική λήθης.
Φίλε Πρόεδρε, μ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ, φοβάμαι πως ΔΕΝ θα τα καταφέρεις.
ΙΣΩΣ, πρόεδρέ μου, να είσαι ο ΜΟΝΟΣ που ΔΕΝ κατάλαβες πως ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ πια εποχές των «ΑΓΩΝΩΝ», μπήκαμε στις εποχές των «ΣΙΑΓΩΝΩΝ».
ΟΜΩΣ φίλε προχώρα. Εγώ θα είμαι μαζί ΣΟΥ γιατί είμαι βέβαιος πως θα το παλέψεις. Και ξέρω πως η προσπάθεια έχει μακρύ δρόμο και μ’ αρέσει (όπως και σε ΣΕΝΑ φαντάζομαι) η «διαδρομή» περισσότερο απ΄ τον «προορισμό».
---
Σημείωση: Το γράμμα αυτό εστάλει στον Πρόεδρο την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008 με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: