Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Kρίση Αξιών

Βλέπουμε να χάνονται, να αμφισβητούνται και να δοκιμάζονται: ο πυρήνας της οικογένειας, το σχολείο, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, ο Στρατός, η Αστυνομία, η πολιτική αντιπροσώπευση και η οργάνωση της οικονομίας.
Για όλα ΑΥΤΑ και σε όλα ΑΥΤΑ τι απαντάει το ΠΑΣΟΚ;
Το δε ζητούμενο, απ' όπου και θα κριθεί (και θα δείξει τη διαφορά του) είναι το ΠΩΣ θα το χειριστεί ΑΥΡΙΟ σαν κυβέρνηση.
Η Δεξιά, πότε σαν «Συναγερμός», πότε σαν «ΕΡΕ», πότε σαν «Χούντα», πότε σαν «Ν.Δ» μας είχε κολλήσει τον χωροφύλακα στην πλάτη. Του έδειχνε τον ίσκιο του στις 5 το απόγευμα και τον είχε πείσει ότι είναι 4 μέτρα, κι' αυτός, ο έρμος, το πίστεψε (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Ήρθε το ΠΑΣΟΚ το 1981 με έναν ΜΕΓΑΛΟ Αντρέα και μας «ξεκόλλησε» από την πλάτη τον χωροφύλακα.
Έμαθε τον χωροφύλακα να μην «κοιτά» τον ίσκιο του, κι' έτσι εμπέδωσε ότι έχει το ύψος του πολίτη.
Αυτό δεν άρεσε στο Μητσοτάκη το 1991 και «φτου κι' απ' την αρχή» είπε, ο «λεβέντης» πολιτικός το μνημειώδες «είσαι το κράτος». Και να ξανά μανά ο αμίμητος Πολύδωρας με το κατάπτυστο αρχαιοπρεπές «είστε οι πραίτορες».

Αποτέλεσμα ο Δεκέμβρης του 2008.

Διακύβευμα: Θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ σαν Κυβέρνηση να ξαναποκτήσει το κύρος της η Αστυνομία;
Θα καταφέρει να εμπνεύσει τον σεβασμό του πολίτη στην Αστυνομία; Θα καταφέρει να κάνει τον Αστυφύλακα και τον πολίτη να «περπατούν δίπλα ο ένας στον άλλο»;

Αν ΟΛΑ αυτά δεν τα καταφέρει και ΜΑΛΙΣΤΑ στους έξι (6) πρώτους μήνες, τότε το παιχνίδι χάθηκε. Τότε θα πειστεί ο κόσμος πως ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ είναι.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία θα περιμένω να... πεθάνω μαζί ΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: