Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η «πλέμπα» ζητάει ρήξη και ανατροπή

Αδέλφια, σύντροφε Πρόεδρε είναι αλήθεια πως «για να γυρίσει ο Ήλιος θέλεις δουλειά πολύ»
ΊΣΩΣ όμως θέλει...«λιγότερη» δουλειά για τα...«αυτονόητα» σε μια Χώρα που σε εμπιστεύτηκε ο Λαός της να την Κυβερνάς.
Θέλει όμως και...τόλμη...τσαγανό...τσαμπουκά...λεβεντιά...αδένες και τέλος...μυαλό για να επιλέγεις ΣΩΣΤΟΥΣ συνεργάτες.
Αδέλφια, Πρόεδρέ μου από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι άκουγαν τα αυτιά μου, σ΄αυτή την όμορφη-άμοιρη χώρα...ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μίλαγαν για...«μεταρρυθμίσεις» (δηλαδή ΟΛΟΙ γνώριζαν ότι η χώρα ήταν...απορρυθμισμένη)
Το ποιοι, το πόσοι και το πώς το εννοούσαν φαίνεται απ΄τη σημερινή...«κατάντια»
Σύντροφε Πρόεδρε ΜΗΝ κάνεις και ΣΥ τα ίδια...διαχρονικά ΛΑΘΗ.
Οι...πολλοί, η...«πλέμπα» (δηλαδή το 65% του έρμου ΛΑΟΥ) σε θεωρεί «αλλιώτικο» απ' τους...«άλλους» και ζητάει και περιμένει από σένα διαφορετικές συμπεριφορές. Ζητάει την ανατροπή, τη ρήξη, το...«απέναντι» απ' το διαχρονικό...«σύστημα», το εμπριμέ «σύστημα».
Επειδή εγώ: είμαι, περπατάω, ακούω, βιώνω, εισπράττω (μέσα απ΄τη «πλέμπα») τα...ΘΕΛΩ (που είναι τα αυτονόητα) άκου, διάβασε ΤΙ και ΠΩΣ εννοούν ΑΥΤΟΙ τις...«χιλιάκουστες»-ανεφάρμοστες μεταρρυθμίσεις (τουλάχιστο...μέρος αυτών)


  1. Δημόσιοι Υπάλληλοι: Βάλ' τους...συμβούλους σου με τα πτυχία να βρουν...ΤΡΟΠΟΥΣ ώστε ο σωστός να αμείβεται...σωστά. Ο "ντενεκές", ο τεμπέλης, το «λαμόγιο» στα...τσόλια. Ο σωστός αναβαθμίζεται. Ο «σκάρτος» στον...πάτο!!! ΤΕΛΟΣ το γνωστό που γινότανε μέχρις σήμερα και δυστυχώς συνεχίζεται το: «γαμώ τη μαμά...κάνω το γιο Διευθυντή-Προϊστάμενο...κομαντατούρ»
  2. Αδειοδοτήσεις: ΤΕΛΟΣ το μέχρι σήμερα και που δυστυχώς συνεχίζεται...ΤΟ: για μια άδεια...σουβλατζίδικου ζητάνε...49 χαρτιά (οι 48 τα «πιάνουν») και 14 μήνες για να βγει η έρμη η άδεια. Αδελφέ βάλε «τις επιλογές» σου και να το «κάνουν» σε πέντε (5) εργάσιμες μέρες και πέντε (5) χαρτιά να βγαίνει η άδεια!!!
  3. Αυθαίρετα: Η πληγή της Χώρας (γεμάτες οι παραλίες και τα...ΠΡΩΗΝ...δάση) ΤΕΛΟΣ το μέχρι σήμερα ΚΑΙ σήμερα, ΤΟ: καίνε (καίω!!!) και...χτίζω, ΤΟ: λαδώνω και...«φυλάει» τσίλιες το περιπολικό. Εύκολα πράγματα για τα απο ΔΩ και ΠΕΡΑ (για τα μέχρι ΕΔΩ θα τα βρούμε). Περιοχή...Α 9π.χ) Σήμερα 1/1/2011-αεροφωτογράφηση (ή μέσω Google) σε ΟΛΕΣ τις ΕΝ ΕΛΛΆΔΕΙ περιοχές. Αύριο...1/6/2011 (αφήνεις περιθώριο)  φωτογράφηση στις ίδιες περιοχές. Ό,τι έχει χτιστεί μεταξύ των δυο φωτογραφήσεων...στις 6/6/2011, ΟΣΑ σπίτια (βίλες) ΤΟΣΕΣ μπουλντόζες και σε ΜΙΑ μέρα ΟΛΑ...μπάζα. Αποτελέσματα: ΤΕΛΟΣ οι φωτιές, ΤΕΛΟΣ οι καταπατήσεις, ΤΕΛΟΣ οι...τσίλιες των περιπολικών, ΤΕΛΟΣ τα «λαμόγια» οι εμπριμέ πολιτικοί με τα άνω των 10 σπιτιών, ΤΕΛΟΣ οι...πάμπλουτοι εφοριακοί-πολεοδόμοι και λοιπά πιράνχας.
  4. Νοσοκομεία-Φαρμακεία-«εξοπλισμοί» και «μηχανήματα» ΑΥΤΩΝ. ΤΕΛΟΣ το μέχρι σήμερα ΚΑΙ σήμερα «5» η...γάζα (όπου γάζα...τα ΠΑΝΤΑ στην αγορά. «8 με 10» την προμηθεύονταν τα Νοσοκομεία!! Για ΟΛΟΥΣ αυτούς τους «έξυπνους» τους «γυμνοσάλιαγκες» τους «μάγκες» των: Νοσοκομείων, των εφοριών, των πολεοδομιών και λοιπών ευαγών...κονομοοργανισμών προτείνω: ΕΛΕΓΧΟ (άγνωστη λέξη για τους μέχρι τώρα διοικούντες αυτή τη Χώρα) και μετά τον... έλεγχο, τον όποιον έλεγχο, θα «χρειαστούν» ριγέ πιτζάμες με φόντο...το...εμπριμέ.
  5. Ενημέρωση: Φραγμό-μέτρο στους διαμορφώνοντες απόψεις και γνώμες, στους ινστρούχτορες των ΜΜΕ. Φραγμό-μέτρο στους ΤΗΛΕ-εισαγγελείς. Φραγμό-μέτρο στους ΜΕΓΑΛΟ-δημοσιογράφους (εδώ το...ΜΕΓΑΛΟ...δεν ανάγεται στο ήθος, στην πένα, στην ευαισθησία, στην εντιμότητα του...ΑΝΔΡΟΣ, αλλά, πλειστάκις, στο ΤΙ...ΔΕΝ...γράφει ΑΠ' ΟΤΙ έπιασε από την κρυφή κάμερα ο κάθε, ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ λειτουργών,...πισογλέντης (είναι τίτλος ανέλιξης. Είναι ΑΠΛΟ, αδέλφια, ένα Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με...ΑΝΤΡΕΣ έντιμους, αδιάφθορους, και με...βαριούς αδένες. Την άλλη μέρα θα...στερέψουν τα κανάλια από κύριους και κυρίες με κεφαλαίο...«Π»
  6. Δικαιοσύνη: ΑΠΛΑ: 1) Εφαρμογή των νόμων 2) Οι νόμοι να ισχύουν για ΟΛΟΥΣ 3) Οι δικαστικές παρεμβάσεις και αποφάσεις να βγαίνουν ΠΛΕΟΝ στον ΙΔΙΟ χρόνο ΚΑΙ για τον κουλουρά ΚΑΙ για τον...ΑΚΗ μας (όπου κουλουράς ΟΛΟΙ οι ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΑΙΟ- επαγγελματίες και μη Έλληνες πολίτες και όπου...ΑΚΗΣ ΟΛΑ τα «αρπακτικά» με τα 10 έως 39 σπιτάκια-σπίτια-βίλες-παλατάκια που απέκτησαν ΧΩΡΙΣ να πληρώσουν ΠΟΤΕ φόρους, οι κουφαλίτσες!!!) Εφαρμογή των νόμων για τους «επιταγμένους» πεινώντες και δυστυχείς αυτοκινητιστές των 17 έως 74 αδειών ο κάθε ένας. Εφαρμογή των νόμων για τον...«δυστυχή» «παπά» με τις 10 άδειες ταξί και την «καλλιτέχνιδα» των 15 αδειών ταξί. Εφαρμογή των νόμων για τον ιδιοκτήτη ασφαλιστικής εταιρείας που «βάρεσε» κανόνι και άφησε στον «άσσο» 1200 εργαζομένους. Αν συνεχίσω θα γεμίσω έναν...«τόμο» ΑΥΤΑ τα...ολίγα ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ και τα...ΑΠΑΙΤΕΙ η...«πλέμπα» (οι πολλοί) από μια Κυβέρνηση που...ΚΥΒΕΡΝΑ και ΟΧΙ...ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ. Μην κάνεις πίσω αδελφέ πρόεδρε ΚΥΒΕΡΝΑ. Μην κιοτέβεις κάντα ΟΛΑ αυτά Πρόεδρέ μου (κι΄είναι...λίγα απ΄ΟΣΑ πρέπει να γίνουν σ' αυτή τη ΧΩΡΑ γι' αυτή τη ΧΩΡΑ) γιατί ο κάθε νοήμων άνθρωπος με νου-γνώση και κρίση στο βάθος του μυαλού του «κρατάει» ΠΩΣ: «Όταν θέλουμε σ΄ένα ποτήρι χωράει ένας ωκεανός» και ΔΕΝ συγχωράει εσκεμμένες ολιγωρίες (ΑΥΤΟ είναι νομοτελειακό) Θα στενοχωρήσεις τους...λίγους Θα χαροποιήσεις τους...πολλούς Οι...πολλοί...πιστεύουν...ΑΚΟΜΑ σε σένα. Μην τους...γελάσεις ΚΥΒΕΡΝΑ αν αγαπάς αυτή τη ΧΩΡΑ. Αν αγαπάς το ΛΑΟ. Αν θέλεις να σε...ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ Αν θέλεις να σε γράψει η Ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα και όχι με...«μαύρα» γιατί έτσι κι' αλλιώς η Ιστορία θα σε γράψει!!!
Με την αγάπη ενός ουτοπιστή ίσως, ενός πραγματιστή ίσως, ενός λαϊκιστή ποτέ.
Καϋμενάκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: