Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Οι καθημερινές σκέψεις, επιθυμίες, απαιτήσεις των ανθρώπων της γειτονιάς, της λαϊκής, του καφενείου, της αγοράς και του...λεωφορείου

Αδέλφια, κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά ξεκινάει μια όμορφη εποχή για την Ελλάδα μας, μια εποχή των λουλουδιών, των χρωμάτων και των αρωμάτων. Σα σύμβολο ΟΛΟΙ φτιάχνουμε το μαγιάτικο στεφάνι. Διαχρονικά, αν αναλογιστεί κανείς, ΟΛΟΙ μυρίζουμε το άρωμα που εκπέμπουν τα άνθη του στεφανιού. ΟΜΩΣ το «μαδάνε», το «τρυγάνε» και το «θερίζουν» άπληστα και ΠΑΝΤΑ οι λίγοι, ο κόσμος του πλούτου.
Για μας, τη «πλέμπα» μένει ΠΑΝΤΑ το...μαγιόξυλο.
Αδελφέ, ΑΝ πάμε πίσω, στις Πρωτομαγιές του Σικάγου και της βικτοριανής Αγγλίας με τα χιλιάδες θύματα και το ποτάμι το αίμα, θα θυμηθούμε πως το κέρδος δεν ήταν παρά ένα ελάχιστο δικαίωμα στην: αμοιβή-στην ασφάλιση-στην πρόνοια-στο ωράριο εργασίας-στη σύνταξη-στα γηρατειά του κόσμου της εργασίας!!!
Σήμερα, αδελφέ, μετά από έναν περίπου αιώνα βλέπουμε πως δειλά, δειλά οι κατακτήσεις εκείνες του αίματος θολώνουν και χάνονται.
Τι πικρή νομοτέλεια!!!
Αδελφέ, κάπου εδώ, ΙΣΩΣ, τέλειωσε η εκεχειρία, η συναίνεση μεταξύ του «κόσμου του πλούτου» και του «κόσμου της πάσης φύσεως εργατιάς»!!!
Μήπως οι, τότε, κατά τόπους «ηττημένοι» ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα της παγκοσμιοποίησης και αποφάσισαν να πάρουν ρεβάνς;;;
Μήπως αποφάσισαν να ξεσκίσουν, να θάψουν τα δημοκρατικά «κεκτημένα» που τους δημιούργησαν, για χρόνια, απέχθεια;;;
«Αν η ελευθερία δεν βαδίζει στα χνάρια του αίματος μας, εδώ θα μας σκοτώσουν κάθε μέρα», Γιάννης Ρίτσος.
Σε μια γεωγραφική «κουκκίδα» της παγκοσμιοποιημένης, ΠΛΕΟΝ, ανθρωπότητας ΤΙ μπορείς να κάνεις, σύντροφε Γιώργο Παπανδρέου,
ΟΣΗ διάθεση κι΄αν έχεις!!!
ΟΣΟ πείσμα κι΄αν διαθέτεις!!!
ΟΣΗ εντιμότητα κι΄αν σε χαρακτηρίζει!!!
ΟΤΑΝ μες τον πολιτικό κόρφο σου θρέφεις πολιτικούς «Καραγκιόζηδες»-πολιτικό...«μπουλούκι»-καταθλιπτικά πολιτικά...«ανθρωπάκια» ΠΟΥ δεν λένε καλημέρα μεταξύ τους, ΠΟΥ...«ξεσκίζονται» καθημερινά μεταξύ τους, ΠΟΥ, οι περισσότεροι, είναι ΧΩΜΕΝΟΙ βαθειά και με «φιλί στο στόμα» στο...«σύστημα», ΠΟΥ με τέτοια πολιτικά...«αστεία» αξιωματικοί αντιπολίτευση έχουν την «αποδοχή» του 20% του ελληνικού λαού (το 19,8% «ανήκει» προσωπικά στον Γιώργο που τα πολιτικά «ρεμάλια» προσπαθούν να τον...κάνουν...Γιωργάκη)

Τελειώνοντας και πιστεύοντας ότι εκφράζω ένα μεγάλο μέρος της...«πλέμπας» που με τους αγώνες τους σας έχουν στις Βουλευτικές και Υπουργικές καρέκλες ζητάμε, απαιτούμε (και δικαιούμαστε):

ΝΑ μονιάσετε
ΝΑ ακολουθήσετε κοινή γραμμή
ΝΑ μας υπολογίζετε ρε!!!
και...τέλος πάντων

ΝΑ φροντίστε ρε να ΞΑΝΑγίνει η Ελλάδα ΧΩΡΑ ζωντανών ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: