Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Στην εγγονή μου Ειρήνη

Συγνώμη, Ειρήνη, που για μερικά, επίπλαστα, χορταστικά «μερίδια» στον κοινωνικό πλούτο, αλλά καμιά φορά και για λίγα εξευτελιστικά ψίχουλα, σου παρέδωσα μια χώρα «ερείπιο»

Συγνώμη, Ειρήνη, που «φοβήθηκα» να...θυσιάσω (έστω και ένα κομμάτι) την «ψεύτικη» και με...ΔΑΝΕΙΚΑ...μικροευημερία μου.

Συγνώμη, Ειρήνη, που ανέχτηκα εκούσια ή ακούσια, με πράξεις και παραλείψεις, με...«εξυπνάδα» ή...«βλακεία», με σκοπιμότητα «φτηνή», την αδικία, την απάτη, την κλεψιά, το ψέμα, τον εγωϊσμό, την έλλειψη αλληλεγγύης!!!

Συγνώμη, Ειρήνη, που συνετέλεσα ώστε η Δημοκρατία να γίνει...«μπουρδέλο»

Συγνώμη, Ειρήνη, που «φόρτωσα» ΕΣΕΝΑ και τη γενιά σου με «ΚΡΙΣΕΙΣ». Οικονομική «κρίση», «κρίση» αξιών, απομονωτισμό, ξενόφερτο μιμιτισμό και...«πιθηκισμό»!!!

Συγνώμη, Ειρήνη, που σε...«παρότρυνα» να βλέπεις TV με τους...Λάκηδες...Τρύφωνες...Μάκηδες...Θέμηδες...Γιώργηδες και ΟΛΟΥΣ τους...εσμούς ΑΥΤΩΝ των...αναγκαίων...ΘΕΣΜΩΝ.

Συγνώμη, Ειρήνη, που «επέτρεψα» στο διαχρονικό ΕΜΠΡΙΜΕ πολιτικό-οικονομικό...«σύστημα» να σου «ευτελίσει» να σου...«απαξιώσει» τις αξίες των εννοιών:

Δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά!!!

Προσπάθησε, παιδί μου, ΧΩΡΙΣ εμένα τον «φθαρμένο» να «ξαναμπείς» στη ρότα των παραπάνω ΑΞΙΩΝ που ίσως να ΜΗΝ σου εξασφαλίσουν μια...«πολυτελή» ζωή, ΟΜΩΣ σίγουρα θα σου εξασφαλίσουν έναν...αξιοπρεπή...θάνατο!!!