Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Απανθίσματα» απ΄τη διαχρονικά πολύχρωμη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΔΑΝΤΡΟΠΙΑ» της...πολύπαθης Χώρας μας

Πως; Γιατί; Με τι; να...«έρθει»: ανάκαμψη-ανάπτυξη-σωτηρία στην συγκεκριμένη Χώρα με τους συγκεκριμένους...πολιτικούς!!!

ΟΤΑΝ: «λέει» για να «σωθεί» η Χώρα πετσοκόβουν τα δώρα, πετσοκόβουν μισθούς ΚΑΙ συντάξεις. Εξ΄ΑΥΤΩΝ προκύπτει: α) αγοραστική δύναμη στο «ναδίρ» β) κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών γ) Ανεργία στο 20%
ΟΤΑΝ: Οι «προσωπικές» ΚΑΙ «θεσμικές» «ΑΡΠΑΧΤΕΣ» πολιτικών και μέσω ΑΥΤΩΝ του...«συστήματος» απ΄τη μεταπολίτευση μέχρι ΚΑΙ σήμερα «επέφεραν» εκτός της οικονομικής κρίσης και ΚΡΙΣΗ αξιών...αλίμονο...στη...Χώρα.
ΟΤΑΝ: ΔΕΝ αποδίδεται αναλογικά το...«δίκαιον» και η δικαιοσύνη εφαρμόζεται επιλεκτικά και κατά το δοκούν...αλίμονο στη...Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Για να ανοίξει κάποιος σ΄ΑΥΤΗ τη Χώρα ένα π.χ μεζεδοπωλείο «θέλει» έξι (6) μήνες και τριάντα-εννέα (39) υπογραφές εκ των οποίων για τις πέντε (5) πρέπει να...«σκάσει» από 100 έως 200€...αλίμονο στη Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Απ΄τον Οκτώβρη του 2009 μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί 15 φορολογικά Νομοσχέδια ΚΑΙ οι ντόπιοι και ξένοι επενδυτές «προτιμούν» να επενδύσουν σε...ψυγεία στην Αλάσκα...αλίμονο στη...Χώρα!!
ΟΤΑΝ: Το 2011 «έβγαλαν» στην Ελβετία ΝΟΜΙΜΑ με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση 1000 Έλληνες 80 δις €...αλίμονο στη Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Το 2006 οι Ελβετοί έστειλαν στην Ελληνική Κυβέρνηση «μήνυμα» να συνυπογράψει συμφωνία να φορολογηθούν με 25% τα περίπου 230 δις Ελλήνων καταθετών και το 2010 έγινε η ίδια «γραπτή» πρόταση ΚΑΙ...άκρα του τάφου σιωπή...αλίμονο στη...Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Την ΙΔΙΑ στιγμή που «ξεσκίζουν» με...«χαράτσια» τον Έλληνα για να σωθεί, λέει, η Χώρα ΔΙΝΟΥΝ 5,7 εκατομμύρια € παραπάνω επιχορήγηση στα πολιτικά κόμματα ΚΑΙ άκουσον-άκουσον τέσσερα (4) εκατομμύρια €, πάλι στα κόμματα για...«έρευνες»...αλίμονο στη...Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Ένας καλόγηρος είναι με «ριγέ πιτζάμες» κι΄εκείνοι που «ώθησαν και στήριξαν» τον Εφραίμ είναι έξω...αλίμονο στη Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Οι πολιτικοί και η πολιτική είναι «Σιαμαίοι» με το «σύστημα»...αλίμονο στη Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Το Α και το Ω γι΄αυτή τη Χώρα οι έννοιες «ανταγωνιστικότητα»-« παραγωγικότητα» και «απασχόληση» έμειναν στην θεωρία, «έγιναν» ΦΟΛ-ΚΛΟΡ...αλίμονο στη...Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Οι πολιτικοί «επισημαίνουν» γεγονότα και καταστάσεις και ΔΕΝ τα «επιλύουν»...αλίμονο στη...Χώρα!
ΟΤΑΝ: Χάθηκαν οι...«σταθερές»...πολιτικές-κοινωνικές-οικονομικές-πολιτιστικές-αξιακές...«ΧΑΘΗΚΕ» η ίδια η Χώρα!!!
ΟΤΑΝ: Την τετάρτη «εξουσία» (η οποία...ΚΑΙ...διοικεί) την «εκπροσωπεί» η...«αμετροέπεια» και η «ασέβεια» που ΑΚΟΥΝΕ στα ονόματα Χίος και Τράγκας...«ατιμωριτί»...αλίμονο στη Χώρα!!!
ΟΤΑΝ στο βωμό του να...«σωθεί η...Χώρα» δημιουργείται, με τα «μέτρα» που παίρνετε πολίτες-ανθρώπους: καταθλιπτικούς, εξαθλιωμένους, να παραμιλάνε στους δρόμους,
ΧΩΡΙΣ χαμόγελο, ΧΩΡΙΣ όνειρο, ΧΩΡΙΣ ελπίδα, ΧΩΡΙΣ...«αξίες»

Για...ΠΟΙΑ Χώρα μιλάτε;
ΤΙ να την κάνετε ρε ΤΕΤΟΙΑ Χώρα;
ΓΙΑΤΙ...ρε...με...«χορτάσατε» ΨΕΜΑΤΑ;
ΓΙΑΤΙ...ρε...με...«παραπλανήσατε»;


ΓΙΑΤΙ...«ρε»;;;

Καϋμενάκης Γιάννης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΗΜΕΝΑΚΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ?
ΠΡΟΣΕΧΕ !