Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κάποιος απ' την «πλέμπα», που πρέπει να στα λέει, ας είμαι εγώ

Αδέλφια, κάποιοι πολιτικοί σ' αυτή εδώ τη Χώρα, πιστεύουν πως με το να γίνονται αρεστοί, να χαϊδεύουν αυτιά, επιτελούν έργο στη Πατρίδα και Λαό.
Είναι καλό να βγαίνει κάποιος (παπαρολογώντας) και να λέει ότι έχει τη «συνταγή» σε 18 μήνες να μηδενιστεί το έλλειμμα δίνοντας, παράλληλα, ΚΑΙ αυξήσεις.
Είναι καλό να βγαίνει άλλος (παπαρολογώντας) και να λέει «κατώτερος μισθός 1200€» και η «κατώτερη σύνταξη 1000€»
Καλό όμως για το Κόμμα (ή από-κομμα) που εκπροσωπεί ΜΠΑΣ και εισπράξει (απ΄τον πάντα ευκολόπιστο Έλληνα) τη δυσαρέσκεια του σε ψήφους!!! 
Δεν μας είπε όμως κανείς απ΄ τους παραπάνω παπαρολογούντες «καπεταναίους»:
α) Τη σωτήρια «συνταγή» γιατί δεν την ενεργοποιούσε πριν έξι (6) χρόνια για να σωθεί η Πατρίδα
β) Τον κατώτερο μισθό των 1200€ ΓΙΑΤΙ δεν τον εφαρμόζουν στους εργαζομένους κάποιας...«ΤυποΕκδοτικής» (αν τη λένε έτσι)...εκείνοι (οι μόνοι) που: «αγωνίζονται», «υποφέρουν» και «πονάνε» για τον εργάτη, τον αγρότη, την νοικοκυρά και τον συνταξιούχο (λες κι΄ΟΛΟΙ οι άλλοι-το 90%-μισούν τον εργάτη, μισούν τον αγρότη, την νοικοκυρά και τον συνταξιούχο)


Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!
Θα μου πεις, αδελφέ, Δημοκρατία έχουμε ό,τι θέλει ο καθένας, είναι δικαίωμά του.
ΟΜΩΣ, ρε φίλε, ΔΕΝ μπορώ να καταπιώ αυτό που πλασάρουν για Δημοκρατία!!!
Σήμερα, αδέλφια, έχουμε μια Κυβέρνηση που την εμπιστεύτηκε ο Λαός δίνοντας της μάλιστα έντεκα (11) ποσοστιαίες μονάδες «bonus»
Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που πιστεύω ότι το 80% του Ελληνικού Λαού ακόμα τον θεωρούν το «καλό χαρτί» του πολιτικού συστήματος σ΄αυτή εδώ τη Χώρα.
Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που τρέχει σαν το...Βέγγο προσπαθώντας να πετύχει: παραγωγική ΑΝΑσυγκρότηση, κοινωνική μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα «αξιακή» αναμόρφωση (γιατί σ΄αυτή τη Χώρα ΠΡΙΝ και ΠΑΝΩ απ΄την οικονομική «κρίση» έχουμε «κρίση αξιών»)

Για να γίνουν ΟΛΑ αυτά χρειάζονται συνεργάτες με τα...ΙΔΙΑ...χαρακτηριστικά!!!

ΠΟΥ είναι αδέλφια;;; Να ξεκινήσω: 

  • απ' τα δεκαέξι (16) ρεμάλια που, προχθές, «αθώωσαν» τον Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη;;; (ίσως φοβούνται μήπως αύριο έρθει η ώρα τους)
  • απ΄τους σαράντα (40) (εκ των πενήντα υπουργών-υφυπουργών) απ΄τους οποίους εισπράττουμε καθημερινά: ερασιτεχνισμό, φλυαρία, καθυστερήσεις, βιλαέτια και αλαζονεία;
Μα ΔΕΝ βλέπουν τα ανόητα πολιτικά ανθρωπάκια, οι ξεφτίλες, ότι μ' αυτά και μ' αυτά ξύνουν την εικόνα του πρωθυπουργού;;;

ΔΕΝ βλέπουν οι ρεμπεσκέδες το που έφτασαν τη Χώρα οι «εμπριμέ» όμοιοι τους εδώ και πέντε (5) δεκαετίες;;;

Φίλε Πρόεδρε, 
Πες στα «ρεμάλια» να βάλουν μυαλό
Πες στα «ρεμάλια» να ομονοήσουν
Πες στα «ρεμάλια» να πως, κάποτε, πρέπει να καταλάβουν ότι μας χρωστάνε και ΔΕΝ τους χρωστάμε!
Πες στα «ρεμάλια» να μην μας θυμώσουν άλλο γιατί θα αρπάξουμε τα ματσούκια!!!
Στείλε τους, αδελφέ, το τελευταίο μήνυμα ενότητας!
Πρόεδρέ μου, ας εμπεδώσετε πλέον όλοι πως εκτός απ' την Τρόϊκα πρέπει, απαραιτήτως, να έχετε σύμμαχο και τον Λαό. Υπάρχουν σώφρονες πολίτες, ανεξαρτήτως που τοποθετούνται πολιτικά. Κάνε τους συμμάχους.
Πρόεδρέ μου έμπα σταδιακά στην αποκατάσταση των αδικιών της υποχρεωτικής αφαίμαξης!
Πρόεδρέ μου βγες διακαναλικά άλλη μια φορά (για μισή, το πολύ, ώρα, δεν χρειάζεται παρά πάνω) και εξήγησε στο ΛΑΟ, σε γλώσσα ΑΠΛΗ και ΒΛΑΧΙΚΗ, τέσσερα πραγματάκια που τα περιμένει:
α) Το πως φτάσαμε μέχρις εδώ
β) Το ΑΝ και ΓΙΑΤΙ ήταν απαραίτητος ο δανεισμός
γ) Εξήγησε το θέμα...ΧΡΟΝΟΥ του δανεισμού (εκεί που...«παίζει» η ΝΔ με τον...«χαμογελαστούλη» Παναγιωτόπουλο, και
δ) Εξήγησε το...ΑΝ μπορούσες να...πάρεις δανεικά από άλλον Φορέα με μικρότερο επιτόκιο (εκεί...«παίζει» πάλι η ΝΔ καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα με τους..."γίγαντες" της πολιτικής: Ντινόπουλο, Παπακώστα και άλλα...παιδάκια!!!)

Σύντροφε Γιώργο,
Ένας χρόνος πέρασε, ΤΙ, στο διάολο, γίνεται με τον περιβόητο αναπτυξιακό Νόμο;
ΤΙ, σκατά, γίνεται με το ΕΣΠΑ;
ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ τα "παγώνουν";
ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ τα...καθυστερούν;

Αδελφέ ΚΑΤΙ δεν πάει πάει καλά εδώ.

ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Καλοί και χρυσοί οι «συντοντιστές» σύντροφοι Πάγκαλος και Ραγκούσης. Όμως...ΔΕΝ!!!
Και...ΔΕΝ όχι γιατί είναι άχρηστοι οι άνθρωποι αλλά έχουν...«παραγνωριστεί» και...«συντονισμός» στο...μεταξύ μας...ΔΕΝ!!!
Έχω μια...τρελή πρόταση. Πάρ' την:
« Παρακάλεσε» να έρθει να αναλάβει συντονιστής εκείνος ο Ακαδημαϊκός, ο καταξιωμένος Έλληνας αναγνωρισμένης αξίας απ΄όλη την Ευρώπη ο Βασίλης Μαρκεζίνης.
Και συνεχίζω:
Απ΄τους πενήντα (50) σου, οι σαράντα (40) έχουν πάθει μια...ιδιάζουσα...«κόπωση» και... ρετάρουν. Είναι αναποτελεσματικοί άνθρωποι (ή ΔΕΝ μπορούν, ή ΔΕΝ θέλουν, ή ΔΕΝ τους αφήνουν, ή άρχισαν να φιλιούνται στο στόμα με το σύστημα, ή, ή, ή...)
Άλλαξέ τους! Βρες σαράντα (40) καταξιωμένους, επιτυχημένους επιχειρηματίες (αντίστοιχης ειδικότητας) και ζήτησέ τους να κάνουν Ό,ΤΙ θα έκαναν στην επιχείρησή τους. 
ΑΥΤΟ αρκεί!!!
Συγνώμη που σε κούρασα, αδελφέ, αλλά εμένα να δεις πόσο με έχουν κουράσει τα μέτρα που σε ανάγκασαν να πάρεις οι...διαχρονικά...«εμπριμέ» κουφάλες.

Ο φίλος σου
Καϋμενάκης Γιάννης





Δεν υπάρχουν σχόλια: