Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΠΟΙΑ πράγματα που ΟΛΟΙ γνωρίζουν ΑΛΛΑ΄ ... προσπερνούν

ΤΟΤΕ, την εποχή των «περιστεριών» και των «γερακιών» (κατά που...λέει η Ιστορία), η Αμερική ΗΘΕΛΕ...«αντίποδα» στην ανερχόμενη...ΤΟΤΕ...Σοβιετική Ένωση.
Η Γερμανία...ΤΟΤΕ...μετά από δυο πολέμους, ηττημένη, κατεστραμμένη και στραπατσαρισμένη ΉΤΑΝ...Ο,ΤΙ...το καλύτερο για την Αμερική.
ΕΔΩΣΕ, σε δολλάρια, Ο,ΤΙ...ΕΠΡΕΠΕ...για την ανασυγκρότησή της. «Ζητούμενο» Ιστορικά ΑΝ ήταν δάνειο ή δώρο!!
ΌΤΑΝ μια κατεστραμμένη Χώρα παίρνει ΔΙΣ δολάρια, για «βοήθεια» και τα «επιστρέφει» σε...«50» ίσως και «100» χρόνια,
ΌΤΑΝ δίνει τις..«δόσεις»...ΑΝΑΛΟΓΑ της Ανάπτυξής ΤΗΣ...ΑΥΤΟ το...« αλτρουιστικό» γεγονός ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ...ποικιλοτρόπως.
Άλλος το λέει...«δώρο». Άλλος το λέει...«ιδιοτέλεια». Άλλος το λέει...«ανάγκη» ΟΜΩΣ όπως κι΄ΑΝ λέγεται...ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΑΙ
ΔΙΟΤΙ
Ένας λαός έξυπνος-πειθαρχημένος-δημιουργικός-με παιδεία με εκατομμύρια θύματα ΔΕΝ έπρεπε τότε να...«πληρώσει» (με τις όποιες ευθύνες του) τα...ολέθρια...«σφάλματα» ενός ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ που είχε την «ατυχία» να τον διοικεί ΤΟΤΕ.
ΟΜΩΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ένας αλλος ΛΑΟΣ έξυπνος-δημιουργικός (χωρίς...πειθαρχία, ΧΩΡΙΣ...παιδεία), με Ιστορία και με προσφορά εκατομμύρια θυμάτων ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να...«πληρώσει» (με τις...όποιες ευθύνες του) τα ολέθρια «σφάλματα» της (εδώ και 60 χρόνια...τουλάχιστον) κακοδιοίκησης λωποδυτών και απατεώνων πολιτικών και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, που είχε την «ατυχία» να τον διοικήσει μέχρι σήμερα.
ΣΩΣΤΑ
«Κάποιοι» (και για όποιους δικούς τους λόγους) ΤΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ να...«βοηθήσουν» την Γερμανία και τον λαό της
ΕΤΣΙ
«Κάποιοι» (και για τους δικούς τους...λόγους-υπάρχουν) ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να «βοηθήσουν»...με τους...ΙΔΙΟΥΣ όρους την Ελλάδα και τον λαό της, ΟΧΙ με τους ΕΠΑΧΘΕΙΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ σημερινούς όρους, οι όποιοι...«ξέσκισαν» το 80% του Ελληνικού Λαού.
Η Γερμανία της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε που ΣΗΜΕΡΑ, εμμέσως ΠΛΗΝ σαφώς, κουμαντάρει την Ευρώπη, είναι μια Χώρα από τους...«κάποιους» που ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να «βοηθήσουν» την Ελλάδα αλλά ΚΑΙ τον Ελληνικό Λαό (όπως έκανε γι΄αυτή το 1953 η Αμερική)
Ξέρω πως η Γερμανία και ο λαός της αναγνωρίζουν τους ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ τους και την... ΕΥΕΡΓΕΣΊΑ.
Ξέρω πως η Γερμανία ΚΑΙ μπορεί ΚΑΙ θέλει να «βοηθήσει» την Ελλάδα ΚΑΙ το κάνει.
ΟΜΩΣ σκεπτόμενη Γερμανικά και καλά κάνει (και εγώ ΑΝ ήμουν Γερμανός ΕΤΣΙ...ίσως...σκεπτόμουν) ΘΕΛΕΙ να «βοηθήσει» την Ελλάδα ΟΧΙ με τους ΙΔΙΟΥΣ όρους που...«βοηθήθηκε» ΤΟΤΕ η ίδια!!!
Είμαι σίγουρος πως η κυρία Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά πως ο Ελληνικός λαός δεν αυτοκαταστράφηκε αλλά τον κατέστρεψαν «ΡΕΜΑΛΙΑ» με ονοματεπώνυμο ΚΑΙ διεύθυνση και τους...ΓΝΩΡΙΖΕΙ όλους ΑΥΤΟΥΣ (όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος τον παρανοϊκό που κατέστρεψε ΤΟΤΕ την Γερμανία και τον Λαό της)
Είμαι σίγουρος πως η κυρία Μέρκελ θα ήθελε να είμαι (εγώ ο...Έλληνας) ΣΑΝ τον Γερμανό (και καλά κάνει) ΟΜΩΣ εγώ (ο συγκεκριμένος... Έλληνας) ΔΕΝ μπορώ να σκέπτομαι, να ζω, να υπάρχω, να αναπνέω, να ονειρεύομαι, να ερωτεύομαι, να αγαπάω, να αγαπιέμαι, να τραγουδάω, να λέω...ανέκδοτα, να συμπεριφέρομαι ΣΑΝ Γερμανός.
ΤΟΤΕ...ΔΕΝ θα 'μουν...Έλληνας και θα είχα «ανάγκη» καμιά βοήθεια από ΚΑΝΕΝΑΝ.
Δεν θα διαφωνούσα. Ειλικρινά θα το 'θελα.
Ξέρω πως ΠΡΕΠΕΙ να...«αλλάξω». Επιβάλλεται.
Για να γίνει ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, σε ΜΕΝΑ τον Έλληνα, ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνει σε ΕΝΑ μήνα ή σε ένα χρόνο. ΑΚΟΜΑ, κυρία Μέρκελ, κι΄απ΄αύριο να αρχίσω να αλλάζω, για να γίνω ΣΑΝ Γερμανός θα περάσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 187 χρόνια.
ΚΑΙ...ΕΑΝ η «βοήθεια» που δίνεις για να «σώσεις» την Ελλάδα και...ΜΕΝΑ...εμμένεις να είναι με τους σημερινούς...όρους τους ψυχρά τεχνοκρατικούς και ΧΩΡΙΣ...συναίσθημα να ΄σαι σίγουρη, κυρία Μέρκελ, πως ο Ελληνικός λαός (που ζει σε μια άλλη διαφορετική κατοχή ΣΗΜΕΡΑ) θα «πληρώσει» για μια ακόμη φορά με...περισσότερους νεκρούς απ΄όσους «πρόσφερε» στην «μήνη» του παράφρονα καταστροφέα ΣΑΣ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΜΟΝΟΝ που οι τωρινοί νεκροί δεν θα ναι από όπλα.
Με όλο μου το «δέος» προς την κυριαρχία σας να ΄στε σίγουροι φίλοι-σύμμαχοι-συνευρωπαίοι πως, εγώ (ο έλληνας), κατανοώ τις ευθύνες μου για ΄ΚΕΙΝΑ που ΕΠΡΕΠΕ να «κάνω»...αλλά ΔΕΝ με ΑΦΗΣΑΝ. Κατανοώ και τα δικά μου σφάλματα και ΘΕΛΩ να...αλλάξω.
ΘΕΛΩ και ΕΓΩ, μέσα απ΄τις ιδιαιτερότητές μου (λόγω... συνήθειας, λόγω... κλίματος, λόγω... ιδιοσυγκρασίας, λόγω... Μεσογειακού «ταπεραμέντου» και πολλών άλλων...«κακών» που...«σέρνω»)
ΝΑ...αποκτήσω...παιδεία. ΝΑ...αποκτήσω...πειθαρχία. ΘΕΛΩ, κοντολογίς, να αλλάξω!!!
Για να ΓΙΝΕΙ όμως ΑΥΤΟ χρειάζεται...χρόνος και...συμπαράσταση από...ΣΑΣ σύμμαχοι-φίλοι-συνευρωπαίοι. Με...«όρους» που να εμπεριέχουν...αλληλεγγύη-συναίσθημα-αγάπη και ισονομία.
ΟΧΙ με «όρους»...ξεσκίσματος!!!
ΕΓΩ (ο...έλληνας) ΘΕΛΩ...ΝΑ 'ΜΑΙ ένα ισότιμο μέλος-Κράτος μιας Ευρώπης: Ελληνικής-Γαλλικής-Γερμανικής-Ισπανικής-Ιταλικής-Ολλανδικής...ΟΧΙ μέλος-κράτος μιας...Γερμανικής...Ευρώπης.
ΕΓΩ (ο...έλληνας)...πιστεύω, ακραδάντως, πως ΜΕΣΑ από μια...«σύνθεση»: καλών-κακών-θετικών-αρνητικών-τιμιότητας-ατιμίας-φτωχών-πλούσιων-δουλευταράδων-τεμπέληδων-«διασκέδασης»-«ύπνου»-ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΒΕΝΕΤΩΝ-αγγέλων-διαβόλων (όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά συνυπάρχουν σ΄ΟΛΕΣ  τις κοινωνίες των Κρατών της Ενωμένης Ευρώπης)
ΜΠΟΡΕΙ με την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ διάθεση και βοήθεια ΚΑΙ των «28»...να...«βγει» ένας «μέσος όρος».
Να...«βγει» ένας...«μικρό-άγγελος» για το καλό ΟΛΩΝ.
ΑΡΚΕΙ να ΜΗΝ...«βγει» ένας «μικρο-διάβολος». Ο «Έλληνας» Νίκος Καζατζάκης ΕΛΕΓΕ...«Ο Θεός ΔΕΝ φοβάται τον αρχιδιάβολο. Φοβάται τους...πολλούς μικροδιαβόλους»
ΕΜΕΙΣ (οι Έλληνες)  φίλοι-σύμμαχοι-Συνευρωπαίοι...«βγάζουμε» εκτός των «κακών» μας και...Καζατζάκηδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: