Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η...«κατάρα« της ΚεντροΑριστεράς

Όταν αναφέρομαι στην ΚεντροΑριστερά μιλώ για έναν πολιτικοιδεολογικό ΧΩΡΟ μεταξύ «επαναστατημένης Αριστεράς» και παραδοσιακών...«εθνικόφρονων» (είναι τα άκρα ενός πολιτικού «κύκλου» που για να «γίνει»...«κύκλος»...ΠΡΕΠΕΙ, έτσι ή αλλιώς-κρυφά ή φανερά-άμεσα ή έμμεσα, να...«ΕΝΩΘΟΥΝ»). Ένας πολιτικός ΧΩΡΟΣ που «καλύπτει», τουλάχιστον, το 60% του Ελληνικού Λαού. Έναν πολυκερματισμένο και...κακο...κερματισμένο ΧΩΡΟ που, ΠΑΝΤΑ από ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους, το...«ΣΥΣΤΗΜΑ» (τα ΕΣΩ και ΕΞΩ...συμφέροντα) τον...«ήθελαν» και τον...«διατηρούσαν» διηρημένο και αλληλοσπαραζόμενο.
Απ΄τη, σχετικά, νεότερη πολιτική ΙΣΤΟΡΙΑ θα αναφέρων ΜΟΝΟΝ...ονόματα. ΟΛΟΙ οι Έλληνες, ο καθένας μέσα απ΄τη δική του...αλήθεια (οι αλήθειες είναι τρεις: η αλήθεια ΜΟΥ, η αλήθεια ΣΟΥ και η...ΑΛΗΘΕΙΑ)
ΑΣ βγάλει τα συμπεράσματα ΤΟΥ (κάνοντας, ΠΛΕΟΝ, μια προσπάθεια...προσέγγισης...της...ΑΛΗΘΕΙΑΣ)
Δεκαετία του 50. Σε...«ζαλίζουν» ΑΚΟΜΑ και τα αρχικά κάποιων «κομμάτων»: ΝΠΚ, ΦΔΕ, ΔΚ-ΑΦΕ, ΚΕΑ, ΕΠΕΚ, ΔΚΕΛ, Δημοκρατική Ένωση, Νέα Πολιτική Κίνηση, Φιλελεύθεροι, ΕΔΑ, Ένωση Κέντρου (Παπανδρέου-Σοφοκλής Βενιζέλος-Παπαλίτης-Παπαναστασίου-Τσιριμώκος-Καρτάλης-Νόβας-Στ. Στεφανόπουλος-Ζίγδης-Μαύρος-Μητσοτάκης-Κατσώτας)
«Σύστημα»: ΕΣΩ: Ανδρεάδης-Κατσάμπας-Λαμπράκης-Βλάχου-Αθανασιάδης.
ΕΞΩ: Άγγλοι-Αμερικανοί-Ρώσοι.
Κι΄...ΑΝ...κάποιος Ελ. Βενιζέλος-Παπαναστασίου-Τρικούπης προσπάθησαν να ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, να...«ενώσουν» τα (τεχνηέντως)...«συντρίμμια» του ΧΩΡΟΥ...«κρατούσε»...ΜΟΝΟΝ για λίγο. ΔΕΝ...«βόλευε». ΔΕΝ...«συνέφερε». Το...«μότο» των Άγγλων είχε επικρατήσει: «διαίρει και βασίλευε».
Το...«ΣΥΣΤΗΜΑ» ήθελε το...ΕΓΩ όχι το ΕΜΕΙΣ.
Το...«ΣΥΣΤΗΜΑ» «γνώριζε» ΜΟΝΟΝ...διαίρεση και αφαίρεση. Η...πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός ΔΕΝ το...«εξυπηρετούσε».
Πολιτικοί....μικρόνοες...φιλόδοξοι...«εφιάλτες»...ΠΑΝΤΑ ευρίσκετο (και ΑΚΟΜΑ υπάρχουν) ΕΥΚΟΛΑ.
Το «σύστημα» λειτουργούσε-λειτουργεί ΚΑΙ ΘΑ λειτουργεί ΜΕ: τον...παρά. Τα...παρά. Την...τιμή και τη...τιμή.  Η...«αγορά» είναι...«γεμάτη».. Ο,ΤΙ...ΤΟΤΕ και...ΤΩΡΑ.
Το...ΙΔΙΟ...«ΣΥΣΤΗΜΑ» (με άλλα...ονόματα) με τα ΙΔΙΑ...χαρακτηριστικά-σκοπούς και στόχους.
ΟΙ...ΙΔΙΟΙ...πολιτικοί...μικρόνοες...φιλόδοξοι...«αχάριστοι»...«εφιάλτες» (με άλλα...ονόματα)
Με μια...«διαφορά». ΤΩΡΑ...«διακινείται» ΚΑΙ περισσότερο ΚΑΙ...ευκολότερα ΚΑΙ...αλληλοκαλυπτόμενο...«λιλί». Και με ΑΚΟΜΗ μια ΜΙΚΡΟδιαφορά: ΤΟΤΕ υπήρχε λίγη, έστω...ΤΣΙΠΑ. ΤΩΡΑ εξέλειψε κι' ΑΥΤΗ. ΟΛΑ «γίνονται»...«Φόρα-παρτίδα» και ΟΛΟΙ...«χέστηκαν» για το ΛΑΟ που ΟΛΟΙ...επικαλούνται.
ΤΟΤΕ μπρος στη...«λαίλαπα» της «ΤΟΤΕ» Δεξιάς ο Γεώργιος Παπανδρέου με την «Ένωση Κέντρου» έφερε κοντά σε ΟΣΑ τους ένωναν (τότε): Τσιριμώκο-Παπαπολίτη-Στεφ-Στεφ-Κατσώτα. «Έγινε», τότε, ένα...θνησιγενές...«ΙΕΡΑΤΕΊΟΝ» κι΄έφερε...«ισοζύγιο» στην ΤΟΤΕ...ΔΕΞΙΑ. Έστω για ΛΙΓΟ. ΟΜΩΣ...ΤΩΡΑ...για να ΜΗΝ είναι για...ΛΙΓΟ η «παρουσία» της ΚΕΝΤΡΟαριστεράς ΘΑ πρέπει: να επιχειρήσουν το...«εγχείρημα» «ΝΕΟΙ» μέχρι 50 ετών. ΝΕΟΙ σε σκέψεις. ΝΕΟΙ μακρυά απ΄το ΧΘΕΣ. ΝΕΟΙ «απέναντι» ΚΑΙ σε...ΡΗΞΗ με το παρελθόν.
Γιώργος Παπανδρέου-Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης...ΤΕΛΟΣ.
Στα...«τσόλια». Το...«ταξίδι» έχει...τελειώσει, ΠΙΑ, γι΄ΑΥΤΟΥΣ.
«Κόντρα»-«απέναντι» στους: «Μαδούρο»...και...«Μέρκελ»: Λυκούδης-Ψαριανός-Παπαδόπουλος-Ανδρουλάκης-Βούλγαρης-Μανιτάκης-Αλιβιζάτος-Δρέττα-Κωνσταντινόπουλος-Πιερρακάκης.
Η...ΩΡΑ...για ΟΛΑ αυτά είναι ΜΕΤΑ τις 25 Μαϊου ΟΠΟΥ η Χώρα θα ΄χει γεμίσει με πολιτικά...«συντρίμμια»
Βάλτε...«μυαλό» γιατί ο ΣΑΜΑΡΑΣ...«τώρα» θα κάνει Ο,ΤΙ και ΠΑΠΑΓΟΣ...«τότε»
Διαβάστε πολιτική...ιστορία ΠΟΥ επαναλαμβάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: