Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τι κρίμα για την έρμη τη Χώρα να την διοικεί το...«σύστημα»!!!

...«πτωχός μεν...αλλά τίμιος». Αμ...ΔΕΝ είναι έτσι για τούτη την «έρμη» τη Χώρα. ΕΔΩ...έχουμε πτωχή μεν...αλλά...ΚΑΙ...«ξεφτίλα»!!!
Η «κατάντια» της Χώρας ΔΕΝ είναι...«τωρινή». Ανατρέχοντας στην Ιστορία θα «δούμε» (αν θέλουμε) την αλήθεια.
1823: Το πρώτο δάνειο ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ενός (1) εκατομμυρίου λιρών απ΄την Αγγλία. Τότε μας «υποχρέωναν» να πάρουμε και έξι (6)...παπόρια. Έφτασε ένα (1). «Ρευστό»...έφτασε 100.000 λίρες περίπου.
1827: Δάνειο από την Αμερική. Έφτασαν εδώ «κάποια» δολάρια και ένα (1), εκ των 2, φρεγατών την οποία έκαψαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Καποδίστρια.
Από ΤΟΤΕ, αδέλφια, «ξεκίνησε» να δημιουργείται το...«σύστημα» από 5-10 οικογένειες.
Το «σύστημα» των 5 με 10 «τζακιών» ΤΟΤΕ μαζί με τον Όθωνα το 1846 πήραν το ΔΕΥΤΕΡΟ δάνειο και το 'φαγαν σε κατασκευές ανακτόρων και...«τζακιών» στα προάστια. Για τη Χώρα έμειναν κάτι...«λιανά».
ΜΑ πως να μην έλεγε τότε ο Χαρίλαος Τρικούπης το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»
ΜΟΝΟΝ που κι΄αυτός ΔΕΝ «μπόρεσε» να πει το ΓΙΑΤΙ «επτωχεύσαμεν». Ήταν, βλέπεις, πιο ισχυρό το...«σύστημα» απ΄την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ΟΠΩΣ ακριβώς και...ΣΗΜΕΡΑ.
Το ίδιο «σύστημα» των 50-100 «πατριωτών» ΤΩΡΑ.
Το «σύστημα» που ΠΑΝΤΑ ή απαγορεύει ή υπαγορεύει.
Το «σύστημα» μέσω του ΟΠΟΙΟΥ...ΤΟΤΕ: έφτασαν οι 100.000 λίρες του Δανείου του 1 εκατομμυρίου λιρών.
Το «σύστημα» ΠΟΥ διαχειρίστηκε ΟΛΕΣ τις Αμερικάνικες βοήθειες (Μάρσαλ-Τρούμαν κλπ)
Το «σύστημα» που κάποτε ΑΝ...«κατούραγες» αριστερά...έτρωγες...ξύλο και ΔΕΝ πέρναγες ούτε έξω από τη Σχολή Ευελπίδων.
Το ΙΔΙΟ «σύστημα» που...«ΞΕΣΚΙΣΕ» τα ΜΟΠ.
Το ΙΔΙΟ «σύστημα» που τα λεφτά των τριών «πακέτων» στήριξης ΑΝΤΙ να τα κάνει...«ΑΝΑΠΤΥΞΗ»...τα έκανε καταθέσεις στην Ελβετία. Τα έκανε κότερα, τα έκανε βίλες μέσα στα δάση, στις παραλίες μέσα στο νερό. Τα έκανε off shore. Τα έκανε...«καγιέν»...αγροτικά του «κάμπου» του... Κολωνακίου.
Το ΙΔΙΟ «σύστημα» που για 100 χρόναι έτρωγε και τρώει... Λουκούλλεια  «γεύματα» ΑΛΛΑ τον λογαριασμό τον στέλνει σε ΜΑΣ, αδελφέ, στην...«πλέμπα».
Το ΙΔΙΟ, πάντα, «σύστημα» που έχει ονοματεπώνυμο ΚΑΙ διεύθυνση αλλά είναι...αόρατο.
ΔΕΝ το πιάνουν νόμοι. ΔΕΝ δικάζεται. ΔΕΝ τιμωρείται. ΔΕΝ απολογείται. ΔΕΝ φορολογείται. ΔΕΝ πληρώνει.
Κατά τα άλλα το ΙΔΙΟ αυτό «σύστημα» ξεδιάντροπα «μιλάει» για Εθνική Κυριαρχία ΚΑΙ μάλιστα κόπτεται και αγωνιά να ΜΗΝ την παραχωρήσουμε στους...βαρβάρους.
Εθνική Κυριαρχία: πως, άραγε, την εννοούν κάθε φορά που την επικαλούνται ΚΑΠΟΙΟΙ. Είναι μήπως οι...κάμποι και τα ψηλά βουνά; Είναι η Ακρόπολη και ο Ερμής του Πραξιτέλη; Είναι η...«ελληνικότητα» των...Ελλήνων;
Καλά...ΟΛΑ...αυτά. ΟΜΩΣ:
Μήπως είναι ΚΑΙ: η πολιτική «φροντίδα» για: «μικρότερα» Δάνεια; για: «μικρότερα» χρέη; για: επενδύσεις; για παραγωγικότητα; για: δικαιοσύνη; για «τιμωρία» ΟΛΩΝ των ενόχων; για δίκαιο φορολογικό σύστημα; για ΙΣΟΝΟΜΙΑ; για: ανθρώπινες κοινωνικές παροχές; για: αξιοπρεπή «ζωή» και αξιοπρεπή...«θάνατο»;;;
ΟΛΑ τα παραπάνω ΦΡΟΝΩ πως συνεπάγονται σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
ΔΕΝ τα «είδαμε» ποτέ κι΄από ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό σχηματισμό που «διοίκησε» ΑΥΤΗ τη Χώρα από εποχής Καποδίστρια ΜΕΧΡΙ και σήμερα. Τι κρίμα για μας!!! Τι κρίμα για την τύχη να μας «διοικούν» για 100 χρόνια πολιτικά «ανθρωπάκια» με σπάνιες εξαιρέσεις!!
Τι κρίμα για την έρμη τη Χώρα να την διοικεί το...«σύστημα»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: