Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΑ...ΘΕΣΦΑΤΑ

Τα «πρώτα» ΤΖΑΚΙΑ του «συστήματος» δημιουργήθηκαν απ΄το 1823 έως το 1910, ΚΑΤΑ το 1ο και 2ο Αγγλικό Δάνειο και τα πρώτα Αμερικανικά Δάνεια σε συνέχεια. ΤΟΤΕ που: από το 1 εκατομμύριο Αγγλικές λίρες Δανείου...«έφτασαν» στην Ελλάδα για τη...Χώρα 100 με 200.000 Λίρες και πάει...λέγοντας.
Τα «δεύτερα» ΤΖΑΚΙΑ του «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» δημιουργήθηκαν απ΄το 1947 έως το 1967, ΚΑΤΑ τ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ και τα κατά καιρούς μικρότερα. Απ΄τα 450 δις δραχμές του Σχεδίου Μάρσαλ, το 60% το «ενθυλάκωσε» ένας συγκεκριμένος επιχειρηματίας (περίπου 234 δις δραχμές) και άλλοι 7 επιχειρηματίες του...είδους...ΤΟΥ.
ΤΟΤΕ τους αποκαλούσαν...«μεγαλοκαρχαρίες» και ακούστηκε για πρώτη φορά η...«βολεματική»...ορολογία...«παγωμένες πιστώσεις». Λεξοπλάστη Έλληνα!!!
Τα «τρίτα» ΤΖΑΚΙΑ του «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» δημιουργήθηκαν απ΄τα ΜΕΣΑ της δεκαετίας του 1960 έως το τέλος της δεκαετίας του '90. Να σου Αμερικανικές...«βοήθειες».
Να σου Αεροπλάνα-Τανκς-οπλισμοί-φρεγάτες-υποβρύχια και ΟΛΑ...«μέσω»...προμηθευτών-επιχειρηματιών. Να σου τα...ΜΟΠ (φτάσανε τα...τέσσερα μέχρι ΣΗΜΕΡΑ)
Να σου τα...ΠΕΠ. Να σου τα...ΕΣΠΑ. ΚΑΙ...να σου τα τελευταία τζάκια του «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΟΛΟΙ οι...κρατούντες επιχειρηματίες που δημιουργήθηκαν ΜΕΣΑ απ΄τα ΤΖΑΚΙΑ (διαχρονικά και που ΟΛΑ μαζί...συνθέτουν το...«ΣΥΣΤΗΜΑ» που διαφεντεύει τη Χώρα) είναι...ΔΙΑΣΗΛΩΜΕΝΟΙ με το ΚΡΑΤΟΣ και...απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και στήριξη των έξωθεν...οικονομικών δυνάμεων.
Άλλοι, εξ΄αυτών, έχουν...«φιλί στο στόμα» με την Γερμανία και άλλοι με την Αμερική.
Οι...«παλαιοί» (κλασικοί) ΜΕΓΑΛΟεπιχειρηματίες και οι...«νέοι» ΜΕΓΑΛΟεπιχειρηματίες.
Έκπληξη προκαλεί (σε μένα τουλάχιστον) το ότι...κάποιοι εκ των «νεοΜΕΓΑΛΟεπιχειρηματιών» φόρεσαν...«ριγέ πιτζάμες»!!!
Αδέλφια, παίζεται ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ οικονομικής...ύπαρξης...μεταξύ: Γερμανίας (βλέπε...Ευρώπη)-ανερχόμενης Κίνας και παλαιο-κοσμοκράτηρας Αμερικής.
Τώρα...σε ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα το...ζητούμενο ΟΛΩΝ είναι τα 4-5 υποθαλάσσια «οικόπεδα» που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο που τελικά δεν ξέρω αν είναι τύχη ή...ατυχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: