Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κρίση

Η κρίση για την Ελλάδα άρχισε το 2008.
Η κρίση για τον έλληνα αρχίζει τώρα.
Τώρα, πλέον, «στέρεψε» το...«μπαούλο». Στέρεψε το «μέσα» του. Του στέρεψαν τα αποθέματα των...«μπορώ» του.
Ο μισθωτός και κυρίως ο συνταξιούχος στις 18 του μήνα...«ψάχνει» για...δανεικά.
Ο μισθωτός και συνταξιούχος έχει «φορτωθεί» με διακανονισμούς σε ΔΕΗ (πρωτοφανές για τον έλληνα), σε ΙΚΑ, σε ΤΕΒΕ, σε Τράπεζες και κυρίως σε Εφορία με τα χαράτσια του σπιτικού που το έχτισε με αγάπη και αναμνήσεις και όχι με τσιμέντο και τούβλα.
Φθάσατε, κύριοι του «συστήματος» το 80% του Έλληνα να ζει: χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς χαμόγελο, χωρίς όνειρα και χωρίς ελπίδα.
Με τα δώρα και άδειες ο Έλληνας έπαιρνε 14 μισθούς και συντάξεις το χρόνο. Σήμερα παίρνει 10.
Απ΄τις 10 και κάτω...αρχίζει το «μαύρισμα» της ψυχής, το «θόλωμα» του ματιού ΚΑΙ το «όπλισμα» του χεριού.
Το...καθημερινό...που ακούμε απ΄τους κρατούντες «πρέπει να είμαστε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις απέναντι των «φίλων» και «συμμάχων»...δανειστών μας»
Η συνέπεια είναι αρετή. Δήλει εντιμότητα. Σωστά.
Όμως η συνέπεια προς τις υποχρεώσεις, κρατούντων, έναντι της αξιοπρέπειας της «ζωής» και του...«θανάτου» του πολίτη...πού πήγε;;;
Πρέπει να αντιληφθείτε κύριοι του «συστήματος» που διαφεντεύετε τούτο ΄δω τον τόπο πως ωθείτε τον πολίτη σε δυο επιλογές.
Ή την αυτοκτονία ή το όπλο.
Κύριοι του «συστήματος» φίλοι των διαχρονικά εμπριμέ πολιτικών, διαβάστε και λίγο τους αρχαίους ημών προγόνους και συνετιστείτε.
Όταν ο Μένιππος μπήκε στην βάρκα του Χάροντα για βαρκάδα, περνώντας απ΄το πορθμείο του Άδη του ζήτησαν τον απαραίτητο «οβολό» και απάντησε «εκ του μη έχοντος ουκ αν λάβεις»
Τον άφησαν και «πέρασε»
Δεν τον «πήγε» ο Χάρος εκεί όπου εσείς, κύριοι, προσπαθείτε αν οδηγήσετε τον ΜΗ έχοντα (γιατί του τα «πήρατε») Έλληνα πολίτη.

Συνετιστείτε
Γίνετε άνθρωποι

Δεν υπάρχουν σχόλια: